Kész a 2018-as szezonra a Toyota Yaris WRC

A Rally Világbajnokságba (WRC) 17 éves kihagyás után tavaly visszatérő, és meglehetősen sikeres kezdő évet záró TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team a nagy-britanniai Birmingham városában szervezett Autosport International nemzetközi motorsport-kiállításon leleplezte a Toyota Yaris WRC versenyautó legújabb kiadását, és ezzel útjára indította 2018-as WRC kampányát. Idén második évébe lép a rendkívüli motorsport hagyományokkal rendelkező, magát számos versenysorozatban képviselő Toyota programja, amelynek célja, hogy az FIA Rally Világbajnokságon keresztül fejlesszenek mind jobb autókat. Az Európa és Magyarország legnépszerűbb városi kisautójára, a környezetbarát hibrid hajtással is elérhető Yarisra épülő Yaris WRC 2017-ben sikeresen mutatkozott be, többek között megnyerte a Svéd és a Finn Rallyt, majd negyedik helyen végzett az egyéni (Jari-Matti Latvala révén) és harmadikként a konstruktőri világbajnokságon. További örömet szerzett a rajongóknak és az utcai sportautók szerelmeseinek a Toyota, amikor bemutatta a Yaris WRC kistestvérét, a limitált Európában csupán 400 darabos sorozatszámú Yaris GRMN-t.
A múlt héten az összes WRC-csapat egybegyűlt a birminghami Autosport International kiállításon, a szezonnyitók közkedvelt helyszínén, hogy hivatalosan útjára indítsák a 2018-as évadot. A Toyota az alkalmat kihasználva bemutatta a Yaris WRC versenyautó legújabb kivitelét, amelyet a tavalyi évad során szerzett tapasztalatok alapján több ponton továbbfejlesztettek. Az orr-rész – beleértve az új lökhárítót és a kerékdobokat – újonnan kifejlesztett aerodinamikai csomagot kapott. Ezek a változások növelik az első tengelyre ható leszorítóerőt, és ezáltal még kiegyensúlyozottabb aerodinamikai jellemzőket biztosít. A hűtőrendszert is módosították, ami előnyt jelenthet a WRC különösen meleg környezetben rendezett futamain. Ezeket a fejlesztéseket 2017 utolsó hónapjaiban tesztelték, felkészülve az évad első versenyére, a január 25-28. között megrendezésre kerülő Monte-Carlo Rallyra.

 „Nagyszerű, hogy az Autosport International kiállításon, ennyi motorsport-rajongó előtt indíthatjuk útjára a 2018-as évadot. Rendkívül elégedettek lehetünk a 2017-es évvel, izgatottan igyekszünk hasznosítani az ott tanultakat az előttünk álló szezonban. Tavaly megbizonyosodtunk arról, hogy a Toyota Yaris WRC már most is képes a futamgyőzelemre. Ez fantasztikus teljesítmény a csapat részéről, ugyanakkor a versenyek során számos fejlesztésre szoruló területet is azonosítottunk. Az idő során szerzett tapasztalatainkat felhasználva átalakítottuk az autó orrát, ezzel javítva aerodinamikai teljesítményét. Emellett a hűtőrendszert is továbbfejlesztettük. Fellelkesít, hogy a mind jobb autók gyártását célzó erőfeszítéseink keretében idén is tovább tanulhatunk.” – avat be Tommi Mäkinen csapatfőnök.

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook