Varázsszemüvegben szerelik a Lexusokat

Öt európai országban kiterjesztett valóságot (AR) alkalmazó kísérletbe fogott a Lexus. A technológia a szerelők munkáját könnyíti meg, de a végső cél az ügyfélélmény növelése. Repülő szerelő: így nevezik a luxusmárkák azon szakembereit, akik meghibásodás esetén a világ bármely részén a helyszínre sietnek, hogy a lehető leggondosabb ápolásban részesítsék a több tízmillió forint értékű autócsodákat. A Lexus még nem tart ezen a szinten, de olykor náluk is előfordul, hogy egy-egy meghibásodás meghaladja a márkaszervizek munkatársainak kompetenciáját. Ilyenkor az európai központból útnak indul egy szakértő, szemrevételezi az esetet, és jó eséllyel segít megoldani a problémát. Ez tök jó, csak közben napokig áll a kocsi a szervizben, aminek senki nem örül.
Erre hozhat időhatékony megoldást a kiterjesztett valóság, azaz a virtuális képet a tényleges világra rávetítő technológia. A Lexus szerelői különleges szemüveget kapnak – valójában egy fejpántot, rajta egy kamerával, egy zajszűrős mikrofonnal, valamint egy kijelzővel. Amit ők látnak, azt látja a kamera által továbbított képen a központi szakértő, így az esetek egy részében az utóbbi saját irodájából orvosolhatja a problémát – például úgy, hogy ábrákat, dokumentációt, fényképet küld a szerelő virtuális valóság szemüvegére.
A technológia arra is alkalmas, hogy közvetlenül az ügyfélnek továbbítsák a képet: így a vásárló nem akar feltétlenül ott lenni a szervizben, amíg javítják az autóját, ez pedig mindenkinek kényelmesebb és biztonságosabb. De a kiterjesztett valóság az online eladásokban is szerephez juthat: az ügyfél csak elmondja az értékesítőnek, milyen részletekre kíváncsi, és az közelről megmutathatja neki az autó elemeit.

A cikk folytatódik a vezess.hu oldalon:
https://www.vezess.hu/hirek/2018/08/14/lexus-kiterjesztett-valosag/

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook