Repülő autó a Toyotától?

Gigantikus, kinyitható drón vázlatait tette közzé a Toyota; vajon tényleg repülő autót fejleszt a japán óriás?
A közelmúltban a Toyota támogatásáról biztosított egy japán start-up vállalkozást, akik repülő autót szeretnének piacra dobni a 2020-as tokiói olimpiára. A nyitóképünkön látható szerkezet meglehetősen esetlen, de talán pont ez adta az ihletet a Toyota saját fejlesztéséhez, amelyet a héten tett közzé a svájci szabadalmi hivatal, ahol a koncepciót bejegyeztették.

A konstrukció meglehetősen merész: a karosszéria tetejéből négy kar nő ki, a lefelé mutató rudak végén vannak a kerekek. Agymotor hajtja őket, kormányozni az egyes kerekek fordulatszámának változtatásával lehet – a munkagépeknél megszokott skid-steer rendszert remélhetőleg finomabbra hangolják, mire (azaz ha egyáltalán) sorozatgyártásba kerül a jármű.

Amikor repülni szeretnénk, a karok felemelik a kerekeket, a keréktárcsából légcsavar bújik elő, és az agymotorok felemelik a levegőbe a járgányt – elvileg.

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook