A Toyota vakvezető kutyák kiképzését támogatja

Nem csak járművekkel gondoskodhatunk valaki mobilitásáról: a Toyota angliai leányvállalata vakvezető kutyák kiképzését támogatja.

A legnagyobb autógyártók ma már szívesebben nevezik magukat mobilitási szolgáltatónak. Ha így nézzük, nem is olyan meglepő a Toyota angliai kezdeményezése: a cég, amelynek mobilitási robotjairól a közelmúltban ma is beszámoltunk, most látássérültek közlekedéséhez járult hozzá.

A Toyota Great Britain tavaly év elején lépett kapcsolatra a Vakvezető Kutyák Szövetségével (The Guide Dogs for the Blind Association), amely csökkent látóképességű vagy teljesen világtalan emberek számára igyekszik mobilitást, szabadságot és függetlenséget biztosítani.
A program támogatását a Toyota GB munkatársai szavazták meg, és maguk is hozzájárultak a finanszírozáshoz: a vállalat nagy-britanniai felsővezetői kerékpárral és gyalog vágtak neki egy 137 kilométeres jótékonysági túrának, menet közben adományokat gyűjtve a szövetség számára. 32 500 fontot (11,9 millió forint) gyűjtöttek össze, amit aztán a Toyota GB megduplázott, így közel 24 millió forintnak megfelelő összeggel támogatták a programot, amely azóta is aktívan pörög: a cég mindmáig több mint 144 ezer font (52,8 millió forint) támogatáshoz segítette hozzá az alapítványt.

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook