Toyota fuvarközvetítő szolgáltatások

A világ leginnovatívabb autógyártójaként és mobilitási szolgáltatójaként számon tartott Toyota elsőként kínál kifejezetten fuvarközvetítő vállalkozásoknak szánt mobilitási szolgáltatásokat – egyelőre csak Ázsiában. A cél, hogy a Toyota a tökéletes hatékonyság elérését követelő filozófiájának megfelelően biztosítsa az ultra-hatékony járműfenntartást a telematikai adatok felhasználásával.

A Toyota a világon elsőként kínál olyan szolgáltatásokat, amelyeket fuvarközvetítő vállalkozásoknak szánnak: ez lehetővé teszi majd a fuvarközvetítőkkel is együttműködő autógyártó számára a fedélzeti telematikai adatok felhasználását egy közös informatikai platform segítségével olyan szolgáltatások céljából, mint a flottakezelési a járműbiztosítási és járműfenntartási csomagok, hogy bővíthető legyen a fuvarközvetítő szolgáltatások felhasználóinak köre.

A Teljeskörű Szolgáltatás névre keresztelt megoldás révén a fuvarközvetítők a legköltséghatékonyabb és legjobban időzített karbantartást biztosíthatják partnereik számára. A szolgáltatás először Szingapúrban lesz elérhető és a GrabRentals tulajdonában álló 1 500 Toyota számára nyújt majd Szolgáltatást.
A Toyota és a Grab ezután lépésről lépésre vezetik majd be az ázsiai piacokon ezt a szolgáltatást a Grab tulajdonát képező Toyota járművek számára egész Délkelet-Ázsiában. Emellett mindkét vállalat arra törekszik majd, hogy 2020-ig a Toyota járművek aránya 25 százalékkal emelkedjen a Grab flottáján belül. Mindemellett a Grab a jövőben törekedni fog a Toyota világszerte elismert Toyota Gyártási Rendszerének (TPS) alkalmazására – ami a selejt és a pazarlás kiküszöbölésén alapuló rendszer – a Grab működési hatékonyságának javítása érdekében.

A fuvarközvetítésben használt járműveknél ötször magasabb a futásteljesítmény, mint a magántulajdonban állóknál. A jármű aktuális állapotának megfelelő karbantartás kulcsfontosságú lehet abban, hogy a járműveket biztonságos, működőképes állapotban tartsák. A sofőr-partnerek, illetve az utasok biztonsága kiemelt prioritás a Grab számára, így a cég a jól időzített karbantartásról gondoskodva szeretné elérni a legmagasabb szintű biztonságot saját platformján.
"Nagy örömmel dolgozunk együtt a Toyotával azon, hogy a Grab Rental flottánál bevezessük a Teljeskörű Szolgáltatást. Az, hogy képesek leszünk bevinni az adatelemzést a járművek karbantartásába, még biztonságosabbá teszi majd bérautó-flottánk üzemeltetését sofőr-partnereink számára, és továbblépünk majd azon célunk felé, hogy szigorúbb biztonsági normák érvényesüljenek az egész régióban." – fogalmaz Ming Maa, a Grab elnöke.
"A Teljeskörű Szolgáltatás segít majd javítani a fuvarközvetítő vállalkozások működési hatékonyságát és még biztonságosabb, még jobb minőségű mobilitási szolgáltatásokat kínál mind a sofőrök, mind a végfelhasználók számára. A célunk az, hogy Szingapúrból kiindulva más délkelet-ázsiai országokra is fokozatosan kiterjesszük ezt a kezdeményezést." – véli Shigeki Tomoyama, a Toyota ügyvezető alelnöke és a Toyota Connected Company elnöke.

A Teljeskörű Szolgáltatás keretében a vezetési adatokat a járművekbe beépített, TransLog nevű készülék gyűjti és küldi el a Mobilitási Szolgáltatási Platformra (MSPF), a Toyota által az összekapcsolt járművekhez kifejlesztett információs infrastruktúrába. A Grab, a Toyota és a helyi márkakereskedők közösen használják majd a járműadatokat egy biztonságosabb szolgáltatást nyújtó fuvarközvetítő platform működtetése érdekében Délkelet-Ázsiában. Például a járműadatokat felhasználva a Grab igény szerint támogatást és biztonsági tanácsadást tud majd nyújtani sofőr-partnerei számára, emellett pedig a Toyota márkakereskedők a Grab tulajdonában álló járművek karbantartására is használják majd a TPS-t. A Toyotához tartozó biztosító, az Aioi Nissay Dowa Insurance telematikai alapú járműbiztosításokat kínál majd a GrabRentals számára, alacsonyabb biztosítási díjak mellett is biztonságosabbá téve ezzel a járművek használatát. Az egyes járművek karbantartásának ütemezését teljes mértékben optimalizálják majd a vezetési adatok és a jármű állapotára vonatkozó adatok alapján. A szingapúri hivatalos Toyota márkakereskedőnél, a Borneo Motorsnál már alkalmazzák az Intensive Care Stall (ICS) szolgáltatást, ami a TPS know-how-t felhasználva ultra-hatékony karbantartást tesz lehetővé, minimális állásidő és karbantartási költség mellett.


A Grab
A Grab egyike a legnépszerűbb O2O mobil platformoknak Délkelet-Ázsiában, ami a hétköznapi fogyasztók számára legfontosabb szolgáltatásokat kínálja. A közlekedést, étkezést és bevásárlást egyetlen elektromos pénztárca használatával lehet intézni. A Grab hisz abban, hogy minden délkelet-ázsiai embernek élvezni kellene a globális gazdaság előnyeit, így ez a cég hozzáférést kínál a biztonságos és megfizethető közlekedéshez, ételhez, csomagkiszállításhoz, mobiltelefonos fizetési megoldásokhoz és pénzügyi szolgáltatásokhoz. A Grab szolgáltatásai jelenleg Szingapúrban, Indonéziában, a Filippin Köztársaságban, Malajziában, Thaiföldön, Vietnámban, Mianmarban és Kambodzsában érhetők el.

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook