Toyota Supra Super GT

A TOYOTA GAZOO Racing bejelentette, hogy a napokban Detroitban leleplezett Toyota Supra sportmodellre épülő „Supra” versenygépet 2020-tól benevezik a SUPER GT versenysorozat GT500 géposztályába.  A Lexus „LC” a 2019-es szezonban áll utoljára rajthoz és a „Supra” lép majd a helyére, amelynek piaci forgalmazása a tervek szerint 2019 első felében kezdődik.

A TOYOTA GAZOO Racing célja, hogy nemzetközi és nemzeti autóversenyeken és rallykon való részvétellel fejlessze munkatársai tudását, hozzájárulva ahhoz, hogy a Toyota egyre jobb autókat alkothasson. A motorsportban megszerzett tudás és technológiai ismeretek az új sorozatgyártású modellek fejlesztése során is értékesen felhasználhatók.

Az új Supra a január 14-én Detroitban megrendezett Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatkozott be a világ autórajongói előtt. A TOYOTA GAZOO Racing azonban egy másik vonalon is folytatta a fejlesztő munkát, és egy versenygépet épített az új Supra-alapokra, amit GR Supra Racing Concept néven mutattak be tavaly márciusban.
Japánban a Supra 12 éven át versenyzett az All Japan Grand Touring Car bajnokságban (a jelenlegi SUPER GT versenysorozatban), ahol négyszer is bajnoki címet szerzett. Ez idő alatt a Supra a rajongók kedvence lett, akik számtalan történetet tudnának mesélni a modell látványos győzelmeiről. Részben ezért is döntött úgy a TOYOTA GAZOO Racing, hogy a Suprát 2020-tól újra elindítja a GT500 géposztályban, közel egy időben a SUPRA piaci bevezetésével.A Supra visszatérése rengeteg vásárló számára lelkesítő hír, és mivel a modell sok versenyen rajthoz áll majd, a TOYOTA GAZOO Racing folyamatosan csiszolgatni fogja az autó képességeit.

A mérnökök mindent megtesznek majd azért, hogy a Supráról újra legendák keringjenek a rajongók körében, aki türelmesen kivárták, hogy az autó visszatérjen a SUPER GT arénájába.

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook