A mesterséges intelligencia kutatások támogatása

A világ leginnovatívabb autógyártója, részben vagy teljesen elektromos környezetbarát meghajtások mellett a mesterséges intelligencia és a robotika területén is vezető fejlesztőnek számító Toyota ismét komoly összeggel támogatja az autonóm mobilitás és a robotika terén tevékenykedő, fiatal start-up vállalkozások feltérképezését és támogatását.

A Toyota dedikált, a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatási és fejlesztési tevékenység vállalaton belüli ko-ordinálására, és az ezen a területen működő start-upok és az együttműködési lehetőségek felkutatására alapított leányvállalata, a Toyota AI Ventures immár második alkalommal különít el komoly tőkealapot az érintett start-upok tevékenységének támogatására.

A Szilícium-völgyben tevékenykedő Toyota AI Ventures (TAIV) kockázatitőke-befektető társaság bejelentette egy új alap: az autonóm mobilitás és a robotika piacain tevékenykedő, forradalmi technológiákat és üzleti modelleket fejlesztő fiatal start-up vállalkozások támogatására szolgáló, 100 millió dollár értékű Fund II létrehozását.
A Toyota AI Ventures 2017 júliusában, a Toyota Research Institute (TRI) leányvállalataként jött létre. Alapítója és ügyvezető igazgatója az a Jim Adler, aki a TRI vezető tanácsadójaként is dolgozik. Nem egészen két év alatt a Toyota AI Ventures 19 start-up vállalkozásból álló, sokszínű befektetési portfoliót alakított ki. A Fund II létrehozásával a vállalat immár több, mint 200 millió dollár felett rendelkezik, amelyet a világ minden pontján tevékenykedő, ígéretes start-up vállalkozások finanszírozására és támogatására fordítanak.

„Az autógyártók csak úgy tarthatnak lépést az autóiparban zajló, rendkívül gyors változásokkal, ha aktív szerepet vállalnak a start-up vállalatok ökoszisztémájában.” – véli Jim Adler, a Toyota AI Ventures ügyvezető igazgatója. „A start-up vállalatokba történő beruházásokkal, olyan hosszú távú kapcsolatokat teremtünk, amelyeken keresztül a Toyota hatékonyabban térképezheti fel a legfrissebb mobilitási innovációkat.”
A Toyota AI Ventures a legkülönfélébb ipari területeken keresi azokat a fiatal start-up vállalkozásokat, amelyek mesterséges intelligencia, illetve adat- és felhőtechnológiák alkalmazásával keresnek megoldásokat fontos problémákra, illetve teremtenek új piaci lehetőségeket. A vállalat aktuális befektetési portfoliója rendkívül sokrétű; olyan start-up vállalkozásokat ölel fel, mint:

• az Elementary Robotics: a mindennapi feladatok elvégzésében segédkező robotikai platformok fejlesztése
• az Intuition Robotics: közösségi technológiák létrehozása kognitív mesterséges intelligencia alkalmazásával
• a Joby Aviation: elektromos hajtású, függőleges fel- és leszállásra képes (eVTOL) személyszállító légiforgalmi szolgáltatás úttörő jellegű megvalósítása
• a May Mobility: 4. szintű önvezető iránytaxi szolgáltatások biztosítása közösségek számára
• a Sea Machines: autonóm vezérlési és navigációs rendszerek építése a hajóipar számára

A Fund II bevezetésével a Toyota AI Ventures az eddigieknél is szélesebb körben végezheti küldetését, és befektetésre alkalmas, tehetséges vállalkozók felkutatásával térképezi fel a Toyota jövőjét.
„Az automatizált rendszerek iránti, egyre növekvő érdeklődés nagyszerű lehetőségeket teremt a tekintetben, hogy a mesterséges intelligencia, illetve újgenerációs mobilitási technológiák alkalmazásával javítsuk az emberek életminőségét.” – véli Dr. Gill Pratt, a TRI vezérigazgatója, a Toyota AI Ventures befektetési bizottságának tagja. „A Toyota AI Ventures Jim vezetésével kapcsolatot teremt a technológiai start-up vállalkozások és a feltörekvő mobilitási iparág között, ezáltal pedig lehetővé teszi számunkra, hogy rátaláljunk a jövő technológiai vezéralakjaira, és befektetéssel támogassuk őket.”

A Fund II a Toyota AI Ventures portfolió szolgáltatásainak megerősítésében is szerephez jut. A TAIV nem csupán tőkét biztosít, de különféle portfolió-kezelő vállalatokkal is együttműködésre lép. A cél, hogy a források folyamatos előteremtésével segítse a hosszú távú együttműködést, biztosítsa a termék és a piac közötti egyezés megteremtését, valamint a Toyota széleskörű technológiai szakértelmével és kiterjedt globális hálózatával történő kapcsolatteremtés lehetőségét is.

„Ügyfeleink start-up vállalkozások. Arra törekszünk, hogy közös jövőképünk, közös értékeink és egymással összehangolt ösztönzéseink segítségével mélyre ható kapcsolatokat teremtsünk.” – magyarázza Jim Adler. „Tevékenységünk lényege a tartós kapcsolatok kiépítése. Mai bejelentésünk annak a hosszú távú elköteleződésnek a legszebb példája, amelynek keretében a forradalmian újszerű innovációk és üzleti modellek új generációjának megteremtésén fáradozó, legkiválóbb vállalkozókat támogathatjuk.”

„A Toyota AI Ventures nem csupán értékes partnernek bizonyult, de fejlesztői és cégvezetői csapataink mentoraként is elévülhetetlen érdemeket szerzett.” – avat be Dor Skuler, az Intuition Robotics társalapító vezérigazgatója. „Mivel ezek a csapatok egyben alapítóink is, a jó és a rossz hírekkel egyaránt a TAIV-ot hívom fel elsőként, tudva, hogy olyan véleményekre és értékelésre számíthatok tőlük, amelyek hozzájárulnak vállalkozásunk gyarapodásához.”

„A Toyota AI Ventures befektetőként és partnerként egyaránt fantasztikusan támogatta munkánkat: egy olyan jövő megteremtését, amelyben a légitaxik a mindennapi mobilitás szerves részét képezik, több szabadidővel és szélesebb látókörrel ajándékozva meg az emberiséget.” – véli JoeBen Bevirt, a Joby Aviation alapító vezérigazgatója. „Minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy hozzájárulhassanak sikereinkhez; a tőlük kapott útmutatás, illetve kapcsolati tőke értéke felbecsülhetetlen.”

„Nagyra értékeljük Jim és munkatársai munkaszemléletét: hagyják, hogy a vállalatokat azok alapítói vezessék, ugyanakkor folyamatosan elérhetők maradnak.” - fogalmaz Edwin Olson, a May Mobility társalapító vezérigazgatója. „A Toyota AI Ventures számunkra jóval több fontos befektetőnél: kulcsfontosságú partner, amely segít megvalósítanunk hosszú távú célunkat: a biztonságosabb és személyesebb közlekedést.”

A Toyota AI Ventures
A Toyota Research Institute leányvállalata, a Toyota AI Ventures a Szilícium-völgyben tevékenykedő kockázatitőke-befektető társaságként világszerte kutatja fel és támogatja befektetéseken keresztül a fiatal start-up vállalkozásokat. A vállalat a mesterséges intelligencia (AI), az adat- és felhőtechnológiák autonóm mobilitási, illetve robotikai vonatkozásaihoz kapcsolódó befektetésekre összpontosít.

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook