Ötcsillagos Euro NCAP értékelés - Corolla és RAV4

Mind a vadonatúj Toyota Corolla, mind a vadonatúj Toyota RAV4 ötcsillagos eredményt ért el a 2019-es Euro NCAP teszten. Ezzel a világ legnépszerűbb személyautója és legnépszerűbb SUV-ja egyben helyet kapott a világ legbiztonságosabb autói között is.

Mindebben fontos szerepe van a japán autógyártó forradalmi, TNGA padlólemezének is: a Corolla a GA-C, a RAV4 pedig a GA-K platformra épül. Legalább ilyen súllyal esett latba ugyanakkor a jövőbemutató vezetéstámogató technológiák és high-tech aktív biztonsági rendszerek széles tárházát csokorba fogo új Toyota Safety Sense 2 rendszer is, amely sztenderd felszereltség a Corolla és a RAV4 összes modellváltozatában.

Az idei évben bemutatott vadonatúj Toyota Corolla - a világ első autója, amely két eltérő teljesítményű környezetbarát hibrid elektromos hajtással is elérhető - és szintén a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid hajtását is kínáló Toyota RAV4 modellek maximális, 5 csillagos besorolást kaptak az autók biztonságát vizsgáló legutóbbi, a korábbiaknál is szigorúbb Euro NCAP teszteken.

A Corolla és RAV4 kiváló eredményeket ért el mind a négy Euro NCAP kategóriában:

HU NCAP tab1
A vadonatúj Corolla és RAV4 törésteszt-eredménye hűen tükrözi TNGA-alapú padlólemezük és karosszériájuk szerkezeti szilárdságát, ami a stratégiai pontok megerősítésének és a nagy szilárdságú acélok alkalmazásának köszönhetően hatékonyan vezeti el az ütközés energiáját az utascellától. A Toyota határozott törekvése, hogy a vásárlók legszélesebb rétegei számára is elérhetővé tegye a fejlett biztonsági technológiákat, ezért a második generációs Toyota Safety Sense csomag alapáras a Corolla és a RAV4 összes modellváltozatában. 

A csomag része a gyalogos- és kerékpáros-felismerés funkcióval kiegészített ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS), az adaptív sebességtartó automatika (ACC), a kormányzási rásegítéssel kiegészített sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA), az automatikus távfény-vezérlés (AHB) és a jelzőtábla-felismerés (RSA). A Corolla és a RAV4 ütközést megelőző biztonsági rendszere maximális pontszámot kapott az alacsony, városi sebességtartományokban, és minden sebességnél segített elkerülni az ütközést. A Toyota Safety Sense autópálya-sebességnél is jó teljesítményt nyújtott. Amikor a Toyota egy lassabban mozgó autóhoz közelített, minden sebességtartományban sikerült megelőzni a balesetet. Amikor pedig a Toyota egy álló vagy lassító autóhoz közelített, a legtöbb esetben sikerült elkerülni az ütközést, és mérsékelni a baleset súlyosságát.

A rendszer gyalogos- és kerékpáros-felismerő funkciója is jól vizsgázott: az autók minden körülmények között – éjjel és nappal egyaránt – sikeresen megakadályozták a gyalogos és kerékpáros célbábuk elgázolását. Ez az eredmény látványosan igazolja, hogy a Toyota számára mennyire fontos az autók, utasaik és a többi közlekedő biztonsága. A vállalat arra törekszik, hogy egyre jobb autókat készítsen, és e filozófia központi eleme a biztonság, ezért a Toyota elkötelezetten dolgozik azon, hogy a fejlett technológiák ne csupán a gazdagon felszerelt csúcsmodellek privilégiumai legyenek, hanem a márka teljes termékkínálatában elérhetővé váljanak.

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook