A Toyota új gyárat nyit Mianmarban

A Toyota a dél-kelet-ázsiai országban felfutó pickup piacra reagálva úgy döntött, hogy 2021-től megkezdi a világ legkeményebb pickupja, a Hilux mianmari gyártását. A Toyota megalapítja a Toyota Mianmar Vállalatot (TMY), ami a világ vezető autógyrátójának autógyára lesz a dél-kelet ázsiai országban: a tervek szerint 2021 februárjában kezdődhet meg a Hilux helyi gyártása.

A mianmari autópiac a gazdasági növekedéssel összhangban virágzott az elmúlt években.
A Toyota jelenleg importálja Mianmarba a Hiluxot, a Viost, a Rusht és más modelleket is. 2019 júniusában azonban a vállalat elindítja a TMY-t, ami még több vásárló számára teszi lehetővé, hogy Toyota gépkocsit válasszon egy olyan piacon, ami folyamatosan bővül.

A tervek szerint a Toyota az új TMY gyárat a Thailawa Ipari Parkban fogja felépíteni, ami Yangon, az ország legnagyobb metropoliszának külvárosában található. Ez várhatóan egy 52,6 millió dolláros beruházást jelent, és a Toyota körülbelül 130 embert alkalmaz majd.
Az üzemben a 2021-es indulást követően évente mintegy 2500 Hilux modellt építenek össze úgynevezett SKD (félig összeszerelt kit) módszerrel. A Toyota arra törekszik, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek kielégítik a mianmari fogyasztók igényeit. A márka számára az is nagyon fontos, hogy helyi munkaerőt alkalmazva, helyi gyártással járuljon hozzá a mianmari gazdaság fejlődéséhez.

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook