Tarol Európában a vadonatúj Toyota Corolla

A mértékadó JATO elemzéséből kiderül, hogy miközben az európai újautópiac júniusban 7,9%-al, az első félévben pedig 3,1%-al csökkent az előző év azonos időszakához képest, a legnagyobb zuhanást pedig továbbra is a dízel eladások könyvelhették el, akadnak márkák, amelyek környezetbarát meghajtású modelljeik népszerűségének köszönhetően a kedvezőtlen piaci körülmények között is növekedni tudtak. Júniusban az európai piac TOP10 autómárkájából egyedül az idén a vadonatúj RAV4, Corolla és Camry bemutatásával valóságos zöld modellinváziót bemutató Toyota tudta növelni értékesítéseit, 3,2%-al.

A hónapban a legnagyobb növekedést produkáló modell az európai piacon nem más volt, mint a három karosszériaváltozatban (a négyajtós Sedan, az ötajtós Hatchback és a kombi Touring Sports) és két eltérő teljesítményű környezetbaráti hibrid elektromos hajtással elérhető Toyota Corolla.

Mint az a JATO elemzéséből kiviláglik a júniusban az előző év azonos időszakához képest 7,9%-al gyengébben teljesítő európai újautóértékesítések visszaesése a teljes piac 41%-át kitevő magánvásárlások számában tapasztalt csökkenésnek köszönhető.
„A júniusi eredmények megerősítik azt a benyomást, hogy romlanak az európai piaci körülmények. Ismét ugyanazt a mintázatot látjuk megjelenni: a csökkenő vásárlói bizalom elsősorban az egykor Európában dominánsnak számító dízelek értékesítésére van hatással.” – mutat rá Felipe Munoz, a JATO globális elemzője.
Az elektromos autók értékesítései még nem aknázzák ki teljes mértékben a dízelek visszaesésében rejlő potenciált
2019 júniusában a teljes piac mára csupán 31%-át kitevő dízelautók értékesítése 21%-al csökkent, míg az immáron 7,5%-is piaci részesedést elérő részben vagy teljesen elektromos járművek (hibrid elektromos, plug-in hibrid elektromos és akkumulátoros elektromos) értékesítése 20%-al növekedett.
„A dízelautók értékesítésében látható visszaesés továbbra is nagyobb, mint az elektromos járművekében tapasztalt növekedés. Ahhoz, hogy a piaci pozíciókban valódi átrendeződés legyen, az elektromos járműveknek több vásárlót kell meghódítaniuk, különben nem tudják kiaknázni a dízelek hanyatlását.” – hívja fel a figyelmez Munoz.

Van persze a néhány utómárka, amely mindent megtesz a piac zöldüléséért, amit a vásárlók szárnyaló értékesítésekkel honorálnak: ilyen a 100%-ban akkumulátoros elektromos autókat értékesítő Tesla, az Európában több mint 50%-ban hibrid elektromos autókat értékesítő Toyota, és utóbbi prémium márkája, a 85%-ban hibrideket eladó Lexus. A Teslánál Európában júniusban négyszer (világszinten negyvenszer) több új autót értékesítő Toyota volt ugyanis a Tesla mellett a másik autómárka, amely nem csupán eladásait, de piaci részesedését is jelentősen növelni tudta júniusban Európában. A vadonatúj Toyota Corolla sokkal jobban szerepelt, mint elődmodellje, az Auris, míg a világ vezető SUV-ja, a vadonatúj Rav4 is tovább halad felfelé az európai SUV rangsorban – immár a TOP10-ben szerepel a kontinensen.
A TOP5 európai hibrid elektromos autóból 4 Toyota volt júniusban is
Júniusban az európai újautó értékesítések 7,5%-át tették ki a részben vagy teljesen elektromos autók. A 108.800 júniusban Európában eladott zöld autó 57,4%-át tették ki a 17%-al növekvő hibrid elektromos (HEV), 11,6%-át a 39%-al visszaeső plug-in hibrid elektromos (PHEV) és 31%-át a 104%-al bővülő akkumulátoros elektromos (BEV) modellek. A TOP5 európai hibrid elektromos modellből 4 Toyota volt: az első 13.083 darabbal a vadonatúj Corolla, a második 8.772 darabbal a vadonatúj RAV4, a harmadik 8.678 darabbal a C-HR, míg a negyedik 7.613 darabbal a Yaris volt. A Toyota és prémium márkája, a Lexus együtt az európai hibrid elektromos értékesítések közel háromnegyedét jegyezte.

A Toyota Corolla Európa leggyorsabban növekvő, egyben legnépszerűbb zöld autója
A vadonatúj Toyota Corolla nem csupán a júniusban legnagyobb növekedést elkönyvelő modell volt Európában, de egyben Európa legnépszerűbb zöld autója is. A TOP5 európai zöld autóból egyébiránt 4 megint csak Toyota: az első a Toyota Corolla Hybrid (13.083 db), a második a Tesla Model 3 (11.256 db), a harmadik a Toyota RAV4 Hybrid (8.772 db), a negyedik a Toyota C-HR Hybrid (8.678 db), az ötödik a Toyota Yaris Hybrid (7.613 db).

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook