Felpörögnek a Toyota robotikai fejlesztései

A részben vagy teljesen elektromos meghajtások, a mesterséges intelligencia, a mobilitási szolgáltatások és a robotika területén is vezető fejlesztőnek számító Toyota Embereket Segítő Robotját alapként használva az autógyártó és a Preferred Networks saját technológiái megosztása révén felgyorsítja a piaci igényekre felelő kiszolgáló és segítő robotok fejlesztését.

A Toyota és a Preferred Networks (PFN) megállapodást írt alá a Toyota Embereket Segítő Robot (HSR) platformjához kapcsolódó, közös kutatási-fejlesztési tevékenységről.

A két vállalat célja, hogy a lehető legrövidebb időn belül a piaci igényeket kielégítő kiszolgáló robotokat fejlesszen. A közelmúltban a robotikai tevékenységek köre túllépett a kizárólagos ipari alkalmazáson, és megjelent az orvosi ellátásban, illetve a logisztikában is.

Ugyanakkor számos problémát meg kell még oldani, hogy a kiszolgáló robotok kellően beilleszkedhessenek a felhasználók életébe, illetve a helyzeteknek megfelelő döntéseket hozhassanak.
A két vállalat saját technológiáinak és know-howjának ötvözése révén a Toyota és a PFN olyan kiszolgáló robotokat szeretne fejleszteni, amelyek feladataik elvégzése mellett otthon is képesek a tanulásra. A Toyota a következő három év során több tucatnyi HSR-t ad bérbe a PFN-nek, miközben a két vállalat együttműködik majd a kutató-fejlesztő munkában.
A Toyota és a PFN megosztják egymással a fejlesztőmunka során keletkező információkat és technológiákat, beleértve a már meglévő szellemi tulajdont is. Emellett a két vállalat szabadon, saját belátása szerint használhatja fel a közös munka során elért eredményeket. Ezáltal a Toyota és a PFN szeretné felgyorsítani a kiszolgáló robotok gyakorlati megvalósítását célzó fejlesztőmunkát.

„A Toyota már 2004 óta foglalkozik a fogyatékkal élő, illetve idős embereket segítő partnerrobotok fejlesztésével az ’együttélés az emberekkel és segítésük a mindennapokban' koncepció alapján. 2012-ben kifejlesztettük a HSR-t, az emberek önálló életvitelét segítő robotikai platformot, amit 13 különböző országban - köztük Japánban is - már 49 szervezet használ kutatási-fejlesztési célra. Tekintettel arra a hosszútávú célunkra, hogy olyan kiszolgáló robotokat fejlesszünk, amelyek jobban gondoskodnak vásárlóink igényeiről, lelkesedéssel fogadjuk azt a lehetőséget, hogy együttműködjünk a világszínvonalú intelligencia-technológiákkal rendelkező PFN vállalattal.” – avat be Nobuhiko Koga, a Toyota Frontier Research Center vezetője.

„2014-es alapításunk óta alkalmazzuk a gépi tanulást a PFN-nél az autókban és ipari robotokban használható intelligens hardverek fejlesztése során. Gépi tanulási technológiák segítségével létrehoztunk egy HSR-t, ami képes felvenni és letenni különféle tárgyakat, felvázolni saját működési terveit, és reagálni az emberi utasításokra. A HSR kiemelkedően jó robotikai platform. Reméljük, hogy a HSR-t megalkotó Toyotával közös kutatási és fejlesztési munka révén sikerül felgyorsítani azon funkciók kifejlesztését, amelyek létfontosságúak az emberek otthoni környezetében tevékenykedő robotok számára. " – árulja el Toru Nishikawa, a PFN elnök-vezérigazgatója.

A jövőben a Toyota és a PFN közösen dolgoznak majd olyan kiszolgáló robotok kifejlesztésén, amelyek elég intelligensek lesznek ahhoz, hogy különféle igényekről gondoskodhassanak, ezzel is hozzájárulva egyre több ember életminőségének javításához.

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook